LogoEnglish
Nederlands
Hanneke Parmentier

Hanneke Parmentier volgde schilderlessen aan het ‘Instituut voor Beeldende Expressie’ te Amersfoort waar haar speciale talent werd ontdekt door de bekende Nederlandse kunstschilder Gérard Grassère. Deze lessen zijn voor haar een waardevolle start geweest.

Later volgde zij een opleiding aan de Modeacademie ‘Charles Montagne’ te Amsterdam waarbij ze tekenlessen volgde bij Corstiaan de Vries. Alle facetten van het ontwerpen tot een uiteindelijk kledingstuk zijn in Amsterdam doorlopen. Dessinontwerp werd haar specialiteit en werd haar afstudeerrichting.

De ‘sfeer’ van de modewereld sprak haar echter helemaal niet aan waardoor zij is overgestapt naar het schilderen en exposeren van olieverfschilderijen hiermee terugkerend naar de basis.

Jaren later kwam Hanneke in contact met ‘Henriette Coster Design’. Dit bedrijf ontwierp stoffen en kadopapier voor de industrie. Door dit werk realiseerde zij zich dat teveel rapporteren te beperkend werkte waardoor de stap naar het werken met stoffen een logische was.